Googlebot kan geen toegang krijgen tot CSS en JS bestanden

Googlebot kan geen toegang krijgen tot CSS en JS bestanden

Rene Donkers One comment
Magento CE 1 SEO

Google stuurt sinds enige tijd aan alle webmasters van Magento shops die een Google Search Console hebben de melding dat hun crawler GoogleBot geen toegang kan krijgen tot Javascript en of CSS bestanden.

Google geeft meldingen aan deze webmasters, omdat bijna een jaar geleden, Google begonnen is met het renderen van volledige pagina’s. In oktober 2014 heeft Google zijn richtlijnen voor Webmasters gewijzigd en alle webmasters geïnformeerd om deze bestanden niet te blokkeren. Want als Google geen toegang heeft tot het volledig inzien van je website, kan Google je website niet goed beoordelen, wat kan leiden tot een lagere positie in Google.

Om de Google toegang te geven tot de JS en CSS bestanden is het noodzakelijk om het robots.txt bestand aan te passen.  In Google Search Console kan je met de ‘Fetchen als Google’ functie  achterhalen welke bestanden geblokkeerd worden voor Google .
googlebot

One comment

Hosting Italia

juli 7, 2016 om 9:51 am

Het is net hier dat het veelvuldig foutloopt. Wanneer Google geen toegang krijgt tot de CSS stylingobjecten, kan het bijvoorbeeld niet nakijken of je website al dan niet responsive is.

Geef een reactie